Det började (tyvärr) inte med ett frö

Jag skulle vilja säga att den här bloggen föddes ur ett frö, för det låter så genomtänkt och städat, men den har snarare fötts ur en mängd halvvuxna plantor av blandad sort. Man skulle kunna tänka sig den här bloggen som en prydlig köpesblomlåda på ben, byggd i svartlaserat ekologiskt trä, som någon omsorgsfullt fyllt med finaste biodynamiska jord och liksom bara lämnat där. Förberedd för att peta ned väl utvalda frön i och ge en perfekt komponerad blomsterprakt.

Men här kommer jag, med mina spretiga plantor som fått växa lite, eller i ärlighetens namn jävligt mycket, som de vill. Jag skyfflar runt och stökar ner dem i jorden på det sätt som går för att de alla ska få plats. Det finns sorter som du är välbekant med och kanske till och med odlar själv. Det finns några som du hört talas om men inte vågat dig på i din egen trädgård (du kanske bara har en balkong eller liten uteplats, men det är helt okej, haka inte upp dig på det, det är bara metaforiskt) och det finns med stor sannolikhet några riktigt exotiska exemplar som du knappt hört talas om.

I den här bloggen kommer jag att dela med mig av upplevelser och tankar rörande sådant i mitt liv som är vanligt för mig men ovanligt för många andra. Du får ta del av hur det går till att inte skicka nioåringen till skolan (kallas i folkmun för att “hemundervisa” men jag är ju ingen lärare så det blir inte mycket undervisning under mitt tak) och leva icke-monogamt. Jag kommer skriva en del om särskild begåvning och litegrann om hur reklam faktiskt kan vara riktigt bra för världen. Jag har också en idé om att dela med mig av bra recept på stormköksmat, jag måste bara lära mig använda trangian först.

Det blir mest text här på bloggen men kanske en bild eller två tagna med mobilen. Jag känner att jag skäms lite redan över det skrala utbudet av bilder eftersom det verkar som att alla bloggare utom Fredrik Backman måste vara proffsfotografer, men jag är helt enkelt en textmänniska. Till vardags jobbar jag som reklamskribent fast inte nu för nu är jag föräldraledig.

Välkommen hit!

Published by Petra Veronica

Svensk trettiofyraårig reklamskribent som av vissa påstås vara särskilt begåvad. Förälder till en nioåring som hemskolas och en bebis som mest kånkas runt i famn. Lycklig polyamorös partner till två olika men lika fantastiska män. Bokmal, gamer och gymmare. Alltså 157 centimeter blandad kompott.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: