Trängseln i köket

Det finns många problem med att ha flera partners. Till exempel kan två av dem teama ihop sig mot den tredje och bestämma att det inte ska vara lättsaltade chips till filmen. Men det är inte det problemet jag ska avhandla idag utan trängseln i köket.

Det är som att kök är gjorda för två personer. En kan stå vid spisen och en kan hacka grönsaker. Om någon behöver gå genom köket för att hämta något ur kylskåpet eller sätta något i diskmaskinen får denne plats att göra detta obehindrat.

När man är tre, som jag och mina två partners, uppstår genast disharmoni. En bestämmer sig för att plocka fram grytor ur skåpet för att ta itu med spis-biten eftersom någon redan börjat hacka grejer vid köksbänken. Den tredje, som var lite långsam, får då försöka hitta något annat att göra. Hen kanske försöker plocka fram ingredienser eller – ännu värre – duka. Tallrikarna finns nämligen i en låda under köksbänken (det är för att barn ska nå dem, jag tycker det är viktigt att barn kan ta sådant de behöver själva), så då måste hackaren flytta på sig. Hen tar ett par steg till höger, eftersom köksbordet dit tallrikarna ska ligger till vänster, och går då rakt in i matlagaren för åt det hållet ligger spisen.

Det blir kort sagt krockar och märkligheter och ingen har tid att kramas på grund av pågående matlagning, varför den långsammare personen (vanligtvis jag) får sätta sig i soffan och titta på istället. Vi har en sådan där öppen planlösning, så man ser köket från vardagsrumsdelen. Det är bara två steg mellan soffan och närmaste köksstol, så jag antar att vi kör vad som kallas compact living men egentligen bara är att bo lite trångt. I alla fall så blir jag sittandes i soffan ensam medan mina män har det trevligt tillsammans i köket. Alldeles utanför och utan reell möjlighet att påverka kryddningen på maten. Eventuellt även svartsjuk eftersom de två metamourerna (googla, jag ids inte förklara) samarbetar så himla bra och aldrig verkar störa sig det minsta på varann, ibland så bra att man börjar fundera över vem fan som är partner med vem egentligen?!

Det var ju hur som helst inte så det var tänkt va, det var inte riktigt detta jag såg framför mig när jag som tjugoettåring fattade beslutet att skippa monogama relationer, det tror jag nog att ni kan förstå. Att man kanske tänkte sig något mer spännande än att lämnas utanför matlagningen, jag menar, sovrummet är ju inte ens inblandat!

Jag förstår att detta ger vatten på kvarnen till alla som är kritiska till öppna relationer och flersamhet, men det kan inte hjälpas. Icke-monogama relationer har helt enkelt sina drawbacks precis som monogama har sina.

Published by Petra Veronica

Svensk trettiofyraårig reklamskribent som av vissa påstås vara särskilt begåvad. Förälder till en nioåring som hemskolas och en bebis som mest kånkas runt i famn. Lycklig polyamorös partner till två olika men lika fantastiska män. Bokmal, gamer och gymmare. Alltså 157 centimeter blandad kompott.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: