Den stora Krocken

Nu är det morgon och nioåringen kollar Netflix medan bebisen sover i bärsele på min mage. Egentligen skulle jag skriva rapport till skolan för vårterminen men jag blir lite upprörd över den sysslan så jag skjuter upp den lite till. Jag menar, hur börjar man ens förklara vad man gjort och hur nioåringen utvecklats för en stackars skolföreståndare som är helt inkörd i skola?! Mitt barn kan inte cykla och hen är inte ett dugg intresserad av att jobba i arbetsboken för biologi, men hen har läst Hans Roslings bok Factfulness och Daniel Kahnemans Tänka, snabbt och långsamt och reflekterat över innehållet. Hen har byggt små världar åt små figurer och hittat på otroliga historier dagar i sträck, men inte skrivit ned dem. Skrivit har hen däremot gjort i böcker i Minecraft men jag är inte säker på att skolan tycker att det gills.

Hen har inte gjort några “grupparbeten” men spelat mycket spel och lekt tillsammans med kompisar och i leken löser de problem gemensamt hela tiden. Misstänker att det inte heller riktigt gills.

Att hen kollat på SvT:s Grammatikbolaget och nu spontant utbrister “Det där är ett imperativ!” och liknande saker om ord när hen har tråkigt, det kanske gills?

I vintras hade jag en idé om att jobba undan skolämnena lite smidigt genom att sitta med läroböcker någon timme varje förmiddag. Det verkade bra i mitt huvud! Kortare än en skoldag men nog mycket för att rapporten till skolföreståndaren skulle bli plättlätt. Ha ha! Hur tänkte jag då?! Att nioåringen verkligen skulle gå med på denna inskränkning av hens frihet?! Så klart inte!

Så nu ser hen på Netflix medan jag försöker ställa om min hjärna och tänka som en skolföreståndare för att förstå vad hen behöver veta. Det krockar rejält. Det är inte behagligt.

Tack och lov måste jag stänga datorn nu för vi ska iväg på kompishäng.

Published by Petra Veronica

Svensk trettiofyraårig reklamskribent som av vissa påstås vara särskilt begåvad. Förälder till en nioåring som hemskolas och en bebis som mest kånkas runt i famn. Lycklig polyamorös partner till två olika men lika fantastiska män. Bokmal, gamer och gymmare. Alltså 157 centimeter blandad kompott.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: