Bild-“undervisning”

I läroplanen ingår bildkonst och idag har vi checkat av det här med perspektiv och 3D, på ett lite annorlunda sätt. Två hemundervisande föräldrar ordnade en workshop på Entax Virtual Reality, superbra! Ungarna fick teckna lite enkla grejer i perspektiv samt klippa och klistra egna 3D-glasögon, som senare användes för att se en kort 3D-film. Höjdpunkten var dock att få dra på sig VR-utrustningen och ge sig in i en värld med en minst sagt varierad palett samt verktyg som lät barnen teckna hejvilt åt alla håll och kanter. Nioåringen skapade en skimrande opalgrön kobra, lika hög som hen själv, omgiven av sprakande “elektriska” linjer.

Jag undrar om jag alls kommer kunna få hen att testa de svinigt dyra akrylfärgerna jag köpte hem häromveckan efter detta.

Published by Petra Veronica

Svensk trettiofyraårig reklamskribent som av vissa påstås vara särskilt begåvad. Förälder till en nioåring som hemskolas och en bebis som mest kånkas runt i famn. Lycklig polyamorös partner till två olika men lika fantastiska män. Bokmal, gamer och gymmare. Alltså 157 centimeter blandad kompott.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: