Några rader från en sjukstuga

Vi övergav fri skärmtid, det blev helt enkelt orimligt. Nu får nioåringen spela datorspel eller se på film två timmar per dag, that’s it. Vi vuxna ser på tvåtimmarsgränsen som en maxgräns, nioåringen betraktar den mer som en miniminivå som hen har absolut rätt till. Det blir lite konflikt de dagar vi varit ute och ränt och det hinner bli läggdags innan vi kommit hem och hen ens hunnit fälla upp locket på gaminglaptopen kan man säga.

Jag har lärt mig mer om hur Google använder all data de samlar in, det är klart att det ligger långt mycket mer än marknadsföring bakom det hela va! Det vet säkert alla utom jag redan, att Google vill bygga artificiell intelligens och det snabbt – innan Kina gör det. Den som plockar hem den patentsamlingen får ett grymt övertag i världen kan man misstänka. Jag är nog fortfarande försiktigt positiv till Googles datainsamling, helt enkelt för att jag föredrar att världens första AI inte ligger i Kinas händer men egentligen vet jag inte alls vad någotdera kommer innebära för världen i stort och för mig själv i smått.

Läs mer om vad Google skriver att de vill använda AI till här.

Hela familjen utom Jan är nu förkylda och orken tryter hos alla utom bebisen, som mitt i snörvlandet övar sig på att sitta samt dra sig upp till stående med hjälp av folk och föremål.

Published by Petra Veronica

Svensk trettiofyraårig reklamskribent som av vissa påstås vara särskilt begåvad. Förälder till en nioåring som hemskolas och en bebis som mest kånkas runt i famn. Lycklig polyamorös partner till två olika men lika fantastiska män. Bokmal, gamer och gymmare. Alltså 157 centimeter blandad kompott.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: