Jag har läkt ut PTSD! Det gick!

Förra hösten kontaktade jag en psykolog. Jag var lite fundersam över att andra verkade ha lättare för att göra slut med partners som inte möter deras behov än vad jag haft genom livet. Ville prata lite med henne om det. Så satt vi där och snackade lite om hur saker varit och om min PTSD-diagnos. Som jag fått på grund av att jag blev psykiskt och fysiskt misshandlad av min pappa som barn och ungdom. När hon ställer frågan: “Och hur känns det för dig att din syster och släkt har kontakt med din pappa?”. Så där brutalt som bara duktiga psykologer kan göra.

Och tillsammans med henne insåg jag att mitt trauma inte var över. Så det gick inte att bearbeta.

Men nu är det det! Efter månader av terapi, justerade relationer och litervis med gråtna tårar. Ett hjärta som brustit om och om igen och som jag mödosamt lagat vid varje smärtsam insikt. Gränser är upprättade, den moraliska kompassen i linje med mitt inre. Jag känner mig hel, rakt igenom. Frisk i varje vrå. Jag kan känna alla känslor utan att dissociera eller fly. Det finns ett jag inuti mig, ett stabilt själv, som inte fanns där förut.

Jag har kommit ut på andra sidan. Jag har läkt ut PTSD. Terapin är avslutad. Jag är så jävla stolt över mig själv! Och glad över att kunna känna mig lycklig, trygg och lugn.

Published by Petra Veronica

Svensk trettiofyraårig reklamskribent som av vissa påstås vara särskilt begåvad. Förälder till en nioåring som hemskolas och en bebis som mest kånkas runt i famn. Lycklig polyamorös partner till två olika men lika fantastiska män. Bokmal, gamer och gymmare. Alltså 157 centimeter blandad kompott.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Fantastiskt??????. Njut, känn, lev och må gott. Du har gjort något inte många klarar. ??????

    Hämta Outlook för iOS ________________________________ Från: Petra Veronica Skickat: Thursday, June 25, 2020 1:03:47 PM Till: Annica Henriksson Ämne: [New post] Jag har läkt ut PTSD! Det gick!

    Petra Veronica posted: ” Förra hösten kontaktade jag en psykolog. Jag var lite fundersam över att andra verkade ha lättare för att göra slut med partners som inte möter deras behov än vad jag haft genom livet. Ville prata lite med henne om det. Så satt vi där och snackade lite o”

    Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: